Tänään tein niin sanotun "muutenvaan kakun", mutta oli tälle jonkin näköinen selitys miksi olen tehnyt tämän tortun. Eka syy on se: että ei tarvinnut lopettaa kondiittorin aikuiskoulutusta kesken ja toinen syy: sain harjottelutyöpaikan Aschanilta (Jeei) =)
Siksi siis tämä torttu.

Veimme tätä tarjottavaksi Pekan vanhemmille ja jotkut lukijat jo tietää (on lukenut), että Pekan isä/Pekka ei pidä paljoa makeasta (ellei lasketa Julia karkkeja tai pätkiksiä mukaan ;D )
Tästä tortusta kummatkin piti erittäin paljon. Tämä ohje on osittai otettu leivontaherkut
kansiosta. Täyte on oma sekotus.

1206082.jpg

Pohja:

3 isoa kananmunaa
2 dl sokeria
2 rkl kiehuvaa vettä
n. 1 3/4 dl jauhoja
3/4 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhe
1  sitruunan kuorta (jätin itse kokonaan pois tästä tortusta)
 
Täyte:

2 ½ dl kermaa (fispi)
2 dl vanilijatuorejuusto
1 sitruunan kuorta
sitruunamehua
(eli tämä oma ohje)

Valmistus:

Uuni 250´c. Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi n. 5min (suosittelen aikaa ottamista) =) jotta vaahdosta tulee tarpeeksi ilmavaa.

Lisää vaahtoon kiehuva vesi. Sekoita jauhot keskenään ja lisää vaahtoon siivilän kauttaa.
Sekoita varovaisesti puuhaarukalla.

Vuoraa syvä pelti leivinpaperilla ja voitele öljyllä, jotta pohja irtoaa paremmin.
Taikinan kaadettaessa pellillä jätä 2cm reunoista vapaaksi. Paista uunissa keskitasolla 5min.

Kumoa pohja paperille ja irroita pohjan päällä oleva paperi.
HUOM!! Voit myös ripotella sokeria alimmaiselle leivinpaperille ja sitruunan kuorta.

Anna pohjan jäätyä. Vaahdota kerma, sekoita vanilijatuorejuusto, lisää sitruunan kuorta ja mehua. (maun mukaan)

Levitä seos pohjan päälle ja kääri rullalle. Anna rullan vetäytyä hetki liitoskohta alaspäin. Leikka ja tarjoile.

HUOM!!! Jos panet kääretortun täytteeksi kermaa, pohja pitää jäähtyä ennen täyttämistä.
Muuten kääretorttu tulee täyttää ja kääriä niin nipeasti kuin mahdollista, jotta pohja ei kuivu ja halkeile.

Koristelu:

Koristelussa oli tetty aihe, kukkaketo (tai joku sinnepäin). Mielestäni ihan onnistunut.

Värjätty flora vispikerma (erittäin jäntevä)
vihreä jauhe (apteekki) ja wiltonin vihreä geeliväri
Sokerimassa kukkasia (tänään tehty)
Aikaisempia pikkerikukkasia/lehtiä

1206083.jpg