Naapuri pyysi lyhyellä varotuajalla pikkuleipiä ristiäisiin ja kun olen netistäkin katsellut niitä upeita pikkuleipiä, ei aika riittänyt enään sellaseen hienouteen. Kirjastosta lainaamani suklaakirjasta löytyi tällainen herkullinen pursotettava vanilija-suklaakeksi joka oli todella yksinkertainen joten näitä sitten eilen illalla väsäsin, koristeena löysin kukkavarastosta muutaman valkoisen kukan ja sitten sinisellä pikeerillä koristelua. Pikeeristä tuli sen veran löysä ettei mun sydämmet onnistunu joten vihreitä tähtiä lisäsin sitten niiden päälle, kuitenkin kyseessä on kaksospojat joten värimaailma pitäisi olla poikamainen =)

Nämä oli tosi hyviä, ainakin meidän isäntä piti näistä.

Wieniläiset suklaapyörteet (alkuperäinen nimi)

20 kpl

125g pehmeää margariinia

75g pehmeää suolatonta voita

75g sihdattua tomusokeria

75g sulatettua tummaa suklaata

15g sihdattua maissijauhoja

250g vehnäjauhoja (mielestäni ihan liikaa, ei pysty pursottaa kunnolla)

1½ tl leivinjauhetta

125g vanilijakreemiä

1. kuumenna uuni 180 asteeseen, levitä leivinpaperia pelleille n. 3 peltiä

2. Vaahdota rasva ja sokeri kuohkeaksi. Vatkaa suklaasula ja maissijauhot vaahtoon.

3. Lisää sihdatut jauhot vähän kerrallaan hyvin vatkaten, kunnes taikina on tasaisita ja tarpeeksi jäykkää pursotettavaksi.

4. Lusikoi taikina pursottimeen ja pursota siitä ison tähtisuuttimen läpi 40 pientä pyörrettä pelleille.

5. Kypsennä 180-asteisessa uunissa 12-15 minuuttia, kunnes pinta tuntuu koskettaessa kiinteältä. Ota uunista ja anna jäähtyä 2 minuuttia, ennen kuin siirrät ne ritilöille jäähtymään.

6. Kiinnitä suklaapyörteet toisiinsa vanilijakreemillä.

 

Ohje otettu kirjasta: Hyvää helposti Suklaaherkkuja (kirjoittanut: Gina Steer)