Tätä tein viimeksi Uutena vuotena, mutta meni kuumille kiville niin on pakko lisää ohje tänne sivuille. Tähän leivokseen ei tule kananmunaa ollenkaan. 12kpl (on tullut ennemmänkin, hinta tälle on annettu 2,50e)
Taikina:
2 dl haaleaa vettä
½ pkt (25g) hiivaa
1rkl hunajaa tai sokeria (itse käytän hunajaa)
½ tl suolaa
2 rkl öljyä
n. 5dl rouhesämpyläjauhoja
Täyte:
Ketsuppia tai makeaa chilikastiketta
sinappia
12 nakkia
pekonia
juustoraaste
Tee näin:
Sekoita haaleaan veteen hiiva, hunaja, suola ja öljy. Lisää jauhot. Sekoita ja vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Lisää tarvittaessä ripaus jauhoja. Peitä kulho liinalla ja anna taikinan nousta kaksinkertaiseksi. Jaa taikina kahtia ja vaivaa palatjauhoitetulla leivinalustalla. kauli taikinapalat n. 30sentin pyöreiksi levyiksi. Leikkaa levyt taikinapyörällä (tai pizza leikkurilla) kuuteen samaan suuruiseen sektoriin. Levitä taikinapaloille ketsuppia tai makeaa chilikastiketta sekä sinappia. Kääri puolikas pekonin pala nakin ympärille ja laita taikinan leveään päähän. Lisää vähän alemmas juustoraastetta (kuten kuvassa näkyy). Aloita kääriminen ylhäältä.
Nosta nakkisarvet leivinpaperille (pellille) Peitä sarvet leivinliinalla ja anna kohota.
Paista 225c n.15min, kunnes taikina on ruskistunut kauniisti.