Löysin tällaisen vanhan ohjeen arkistoistani ja ajattelin kokeilla. Tein pieniä muutoksia joten laitan oikean ohjeen mukaiset mitat ja ainekset sulkuihin.

 

Oli pakko laittaa täytteestä kuva kun ekaakertaa PIITKÄSTÄ aikaa marenki vaahto onnistui (valmiin kakku kuvan laitan myöhemmin)

Pohja:

200g Digestivekeksejä (kaurakeksejä)

100g voita tai margariinia

1dl kaakaojauhetta

Täyte:

200g maustamatonta tuorejuustoa (philadelphia-tuorejuustoa)

200g sunnunta vanilija tuorejuustoa (ei kuulu alkuperäiseen ohjeeseen)

2tl vaniliinisokeria

2 keltuaista

2-4rkl minttusuklaa baileys (2rkl rommia)

6 liivatetta

1dl vahvaa kaakaota

2 valkuaista

0.5dl sokeria

2dl kuohukermaa

Tee näin:

Murskaa keksit esim. monitoimikoneessa tai kaulimella. Lisää kaakaojauhe ja sula voi ja sekoita. Painele keksiseos vuokaan. Siirrä kylmään täytteen valmistuksen ajaksi.

Liota liivatteet kylmässä vedessä.

Sekoita tuorejuusto,vanilija tuorejuusto, vaniliinisokeri, keltuaiset ja kermalikööri tasaiseksi massaksi. Vaahdota valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi ja vaahdota kerma pehmeäksi vaahdoksi.

Lisää kylmässä vedessä liotetut liivatteet kuumaan kaakaojuomaan (kuumenna kattilassa vettä ja 1dl kaakaota) ja kaada liivateseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen tuorejuustomassaan.

yhdistä vaahdot ja tuorejuusto. Kaada täyte vuokaan muruseoksen päälle ja anna hyytyä kylmässä hyvin peitettynä vuorokauden.

Koristele mieleisesi mukaan :)