Ajattelin että jos en tekisikään tavallista omenapiirakkaa, vaan kokeilisin muffinsseja. Tämä olikin hyvää. Kokonaisaika tähän menee 50min (ei minusta, niin kauaa) ja paistoaika 10-12min 225'c. 16kpl (minulla)
Harmaat on värjätty mustalla geelivärillä testaukseksi, niissä on vanilijakremiä sisällä. Ruskeat on omenakaneli muffareita.
Ainekset:
100g voita tai margarinia
3/4dl maitoa
2 munaa
1½dl sokeria
n.2½dl jauhoja
1tl leivinjauhetta
1tl vanilijasokeria
1rkl perunajauhoja
1½ omenasosetta
Koristeluun:
1rkl kanelia
2 rkl sokeria
Tarvikkeet:
Muffarivuoka tai pelti
pursotin (pakastepusseja esim.)
Tee näin:
Säädä uuni 225'c. Pane paperivuoat muffaripellille tai tavalliselle pellille.
Sulata rasva kattilassa ja lisää maito. Lämmitä seos, mutta älä anna sen kiehua. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita jauheet keskenään. Lisää jauhoseos ja rasvamaitoseos vaahtoonvuorotellen vähän kerrallaan. Jauhoseos kannattaa siivilöidä taikinaan.
Täytä paperivuoat taikinalla (esim.pakastepussi pursottimella) älä täytä täyteen asti, vaan jätä 2/3 kustakin vuoasta. Pursota muffinsseihin omenasosetta.
Sekoita kaneli ja sokeri keskenään ja ripottele muffareiden päälle. Paista keskiosassa 10-12min
Nämä muutama muffarin koristelin töissä kaupan valmiskermavaahdolla, kuparisprayllla ja nompparelleilla.