Minulla on ollut jo n. 1½viikkoa 4kpl omenaa keittiön pöydällä ja oli kauhea ongelma saada tehtyä jotain niistä. Päätinpä sitten tehdä hyydykkeen koska perinteistä omena piirakkaa ei huvittanut tehä =)




Omenan kuoriruusuja

Tässäpä siis ohje:


Pohja:

n.200g Digestive keksiä
75g sulaa voita
Hippusen vanilija aromia

Täyte:

3kpl omenaa
1½rkl sitruunamehua (myös liivatteen sulattamiseen)
2dl Flora vispiä
200g mascarponea
2dl vaahdotettavaa flora vanilija kastike
n.1½rkl vanilija aromia
5 liivatetta

Tee näin:

Sulata voi ja sekoita siihen murskattujen keksien murut sekä vanilija aromi. Painele seos voideltuun irtopohjavuokaan ja asettele vuoka jääkaappiin

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Leikkaa omenat kuutioiksi, sekoita kuutiot sitruunamehussa ettei ne tummu.

Vaahdota flora vispikerma, lisää mascarpone ja vaahdota vanilija kastike. Sekoita kaikki keskenään.
Lisää omenakuutiot joukkoon ja vanilija aromi, sekoita tasaiseksi. Maista välillä että onko sopivan vanilijaista.
Kuumenna kattilassa sitruunamehu, rutista ylimääräinen vesi liivatteista ja kuumenna kattilassa. Kaada sulannut liivate vaahtoon koko ajan sekoittaen.

Kaada täyte tasaisesti jääkaapissa levänneen keksipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan
 

Varoitus: tuo mascarpone ei maistu kauhean hyvälle, aika mauton sanoisin. Jos haluaa enemmän makua siihen niin vanilijaesanssi on aika loistava (tai vanilijasokeri)