Suklaaunelma (leivottu Pyöreässä Silikonivuoassa 2,4 l)
Valmistusaineet 6–8 henkilölle
200 g tummaa suklaata
200 g voita
2 ¼ dl sokeria
6 kananmunaa
1 tl vaniljasokeria
15 g jauhoja (n. ¼ dl)
• Paloittele suklaa. Laita suklaa ja voi MicroPlus Kannuun ja sulata mikroaaltouunissa.
• Vatkaa sokeri ja kananmunat Mittamarissa. Lisää suklaaseos, vaniljasokeri ja jauhot ja sekoita taikina tasaiseksi.
• Kaada taikina Silikonivuoka Pyöreään ja paista uunissa 190 °C:ssa 22 minuuttia.
• Ota kakku pois uunista. Se näyttää siltä kuin se ei olisi paistunut
keskeltä – tämä on täysin tavallista. Anna kakun jäähtyä kokonaan ennen
kuin otat sen pois vuoasta.
Appelsiinitryffelit (valmistettu Silikoni-vuoka Koristeihmeessä)
100 g tummaa suklaata
100 g suolatonta voita
1 munankeltuainen
1 rkl kermaa
1 appelsiinin hienoksi raastettu kuori
Päällys: 50 g tummaa suklaata
• Laita suklaa MicroPlus Kannuun ja sulata mikroaaltouunissa.
• Sekoita voi vähitellen joukkoon Vispilällä.
• Lisää kananmunankeltuainen, kerma ja appelsiininkuori ja sekoita tasaiseksi.
• Kaada seos Silikoni Koristeihmeeseen ja laita se pakastimeen.
• Kun suklaa on hyytynyt, kaada hieman sulatettua suklaata päälle.
• Laita takaisin pakastimeen.
• Tarjoillaan kylmänä.
Nougat-konvehdit (valmistettu Silikonivuoka Koristeihmeessä)
100 g pehmeää nougat’ta
50 g tummaa suklaata
50 g hienonnettuja hasselpähkinöitä
40 g hienonnettua pomeranssinkuorta
• Laita nougat ja suklaa MicroPlus Kannuun ja sulata mikroaaltouunissa.
• Sekoita pähkinät ja pomeranssinkuori joukkoon. Hienonna tarvittaessa Pikakokilla.
• Täytä Silikoni Koristeihmeen reiät.
• Laita jääkaappiin.
Baileys-tryffelit (valmistettu Silikoni-vuoka Koristeihmeessä)
180 g pehmeää nougat’ta
50 g tummaa suklaata
1 dl kuohukermaa
25 g suolatonta voita
1 appelsiini
1 sitruuna
Bailey’s -likööriä
- Kaada kerma MicroPlus Kannuun ja lämmitä mikroaaltouunissa kiehumispisteeseen. Anna jäähtyä hieman.
- Raasta ½ appelsiinin ja ½ sitruunan kuori.
- Vatkaa pehmeä nougat, tumma suklaa ja sitrushedelmien kuoret kermaan Vispilällä.
- Vatkaa voi ja mausta Baileys-liköörillä.
- Kaada tryffeliseos Silikonivuoka Koristeihmeeseen.
Kotitekoinen suklaa: (valmistettu Silikonivuoka Koristeihmeessä)
- Laita suklaa MicroPlus Kannuun ja sulata mikroaaltouunissa.
- Käytä Silikoni Pullasutia Silikoni Koristeihmeen reikien voiteluun suklaalla. Jäähdytä.
- Voitele
uusi kerros suklaata ja jäähdytä. Suklaata on oltava noin kolme, jotta
suklaasta tulee sopivan paksuinen. Muuten se murtuu irrotettaessa.
- Kaada täytettä jokaiseen aukkoon. Jos niissä on jotakin, jonka täytyy jähmettyä, laita se kylmään.
- Voitele pohja suklaalla ja laita jääkaappiin.
- Kun suklaa on hyytynyt, paina suklaat ulos.
- Voitele halutessasi suklaalla ja koristele.
Täyte-ehdotuksia:
- Marsipaani.
- Konjakkimarsipaani.
- Nougatmarsipaani.
- Baileys-tryffeli.
- Appelsiinitryffeli.
- Nescafe- ja viskimarsipaani. (Irish coffee)
- Aprikoosi- ja Grand Marnier -marsipaani.
- Karpalo- ja Grand Marnier -marsipaani.
Kaikki hinnat ovat ohjevähittäishintoja ja sisältävät arvonlisäveron. Oikeus muutoksiin pidätetään. |