Sweet as Chocolate
 

13_3_1.jpgSuklaaunelma (leivottu Pyöreässä Silikonivuoassa 2,4 l)

Valmistusaineet 6–8 henkilölle

200 g tummaa suklaata
200 g voita
2 ¼ dl sokeria
6 kananmunaa
1 tl vaniljasokeria
15 g jauhoja (n. ¼ dl)

• Paloittele suklaa. Laita suklaa ja voi MicroPlus Kannuun ja sulata mikroaaltouunissa.
• Vatkaa sokeri ja kananmunat Mittamarissa. Lisää suklaaseos, vaniljasokeri ja jauhot ja sekoita taikina tasaiseksi.
• Kaada taikina Silikonivuoka Pyöreään ja paista uunissa 190 °C:ssa 22 minuuttia.
• Ota kakku pois uunista. Se näyttää siltä kuin se ei olisi paistunut keskeltä – tämä on täysin tavallista. Anna kakun jäähtyä kokonaan ennen kuin otat sen pois vuoasta.

l

Appelsiinitryffelit (valmistettu Silikoni-vuoka Koristeihmeessä)

100 g tummaa suklaata
100 g suolatonta voita
1 munankeltuainen
1 rkl kermaa
1 appelsiinin hienoksi raastettu kuori

Päällys: 50 g tummaa suklaata

• Laita suklaa MicroPlus Kannuun ja sulata mikroaaltouunissa.
• Sekoita voi vähitellen joukkoon Vispilällä.
• Lisää kananmunankeltuainen, kerma ja appelsiininkuori ja sekoita tasaiseksi.
• Kaada seos Silikoni Koristeihmeeseen ja laita se pakastimeen.
• Kun suklaa on hyytynyt, kaada hieman sulatettua suklaata päälle.
• Laita takaisin pakastimeen.
• Tarjoillaan kylmänä.

Nougat-konvehdit (valmistettu Silikonivuoka Koristeihmeessä)

100 g pehmeää nougat’ta
50 g tummaa suklaata
50 g hienonnettuja hasselpähkinöitä
40 g hienonnettua pomeranssinkuorta

• Laita nougat ja suklaa MicroPlus Kannuun ja sulata mikroaaltouunissa.
• Sekoita pähkinät ja pomeranssinkuori joukkoon. Hienonna tarvittaessa Pikakokilla.
• Täytä Silikoni Koristeihmeen reiät.
• Laita jääkaappiin.

l

Baileys-tryffelit (valmistettu Silikoni-vuoka Koristeihmeessä)

180 g pehmeää nougat’ta
50 g tummaa suklaata
1 dl kuohukermaa
25 g suolatonta voita
1 appelsiini
1 sitruuna
Bailey’s -likööriä

  • Kaada kerma MicroPlus Kannuun ja lämmitä mikroaaltouunissa kiehumispisteeseen. Anna jäähtyä hieman.
  • Raasta ½ appelsiinin ja ½ sitruunan kuori.
  • Vatkaa pehmeä nougat, tumma suklaa ja sitrushedelmien kuoret kermaan Vispilällä.
  • Vatkaa voi ja mausta Baileys-liköörillä.
  • Kaada tryffeliseos Silikonivuoka Koristeihmeeseen.

 

Kotitekoinen suklaa: (valmistettu Silikonivuoka Koristeihmeessä)

 

  • Laita suklaa MicroPlus Kannuun ja sulata mikroaaltouunissa.
  • Käytä Silikoni Pullasutia Silikoni Koristeihmeen reikien voiteluun suklaalla. Jäähdytä.
  • Voitele uusi kerros suklaata ja jäähdytä. Suklaata on oltava noin kolme, jotta suklaasta tulee sopivan paksuinen. Muuten se murtuu irrotettaessa.
  • Kaada täytettä jokaiseen aukkoon. Jos niissä on jotakin, jonka täytyy jähmettyä, laita se kylmään.
  • Voitele pohja suklaalla ja laita jääkaappiin.
  • Kun suklaa on hyytynyt, paina suklaat ulos.
  • Voitele halutessasi suklaalla ja koristele.

Täyte-ehdotuksia:

  • Marsipaani.
  • Konjakkimarsipaani.
  • Nougatmarsipaani.
  • Baileys-tryffeli.
  • Appelsiinitryffeli.
  • Nescafe- ja viskimarsipaani.  (Irish coffee)
  • Aprikoosi- ja Grand Marnier -marsipaani.
  • Karpalo- ja Grand Marnier -marsipaani.

Kaikki hinnat ovat ohjevähittäishintoja ja sisältävät arvonlisäveron. Oikeus muutoksiin pidätetään.

Suklaan himo Suklaa-aiheinen kilpailu Suklaaviettelyksiä Erityisesti emännille