Meille tuli "ISO"pomo käymään  töissä tänään, niin oli pakko jotain tarjottavaa väsätä. Niinpä tein hyydykekakun uudesta rommirusina rahkasta. Tämä oli mielettömän hyvää. Tätä versiota ei suositella lapsille kun laitoin vielä lisää rommia.



Pohja:

200g digestive keksiä
75g sulaa margarinia

Täyte:

2dl kuohukermaa
1 prk Vanilija tuorejuusto
1½ prk rommirusina rahka
3rkl rommia
5 liivatetta
tilkka vettä

Päällinen:

2dl glögiä
3 liivatetta
mantelilastuja
kanelia

Tee näin:

Murskaa keksit tehosekoittimessa (tai kaulimella) pieniksi, lisää rasva. Kaada keksit vuorattuun vuokaan ja tasoita tasaiseksi. Laita pohja kylmään jähmettymään vähäksi aikaa.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kuohukerma vaahdoksi. Sekoita tuorejuustot kermavaahdon joukkoon. Lisää rommi ja maista välillä. Rutista ylimääräinen vesi liivatteista, kuumenna kattilassa tilkassa vedessä.
Kaada liivatevesi nauhana täytteeseen, koko ajan sekoittaen.
Kaada täyte keksipohjan päälle ja laita hyytymään kylmään n.4h, mielellään yön yli.

Kokeile varovasti parin tunniin päästä hyydykettä, että se on pikkaisen jo hyytynyt.
Kuumenna glögi kattilassa, liota liivatteet vedessä ja lisää glögiin. Anna glögin jäähtyä ennen kuin kaadat varovaisesti esim. kauhalla kakun päälle. Laita takaisin kylmään ja anna hyytyä.

Koristele mantelilastuilla ja kanellilla.