Nyt sitten ajattelin jos jotain koulussa opittuja juttuja laittais tänne blogiini. Niin kuin moni blogilainen varmaan jo tietää, aloitin viime syksynä koditorinopinnot aikuispuolella, tämä on siis uusi juttu, ja ilokseni voin ilmoittaa että samassa luokassa on myös Sitruunamarenki, Katri =). Meidät jaettiin pareihin ja minun parina on yksi mieshenkilö.

Olemme tehneet leipomoalan alkeita eli leipää ja pullia, joskus myös piirakoita. Nyt aletaan päästä siihen konditoran puolelle eli kakkujen ja muiden herkkujen tekemiseen *hieroo käsiä*. Tässä muutama makea juttu mitä ollaan tehty. En siis laita kaikkia kuvia vain muutama :D

Kermakakkut:

1431567.jpg 1431568.jpg

Tuossa oikein kermaisessa kakussa, joutusin pyytämään yhdeltä luokkakaverilta ruusua (joka hänellä oli ylimääräinen), kun omani tippui suoraan kermaan eikä sitä saanut enään puhtaaksi :D Näillä kakuilla oli jo silloin kiire myyntiin.

1431576.jpg

Hedelmäkakku:

1431575.jpg

Marsipaanikakku:

1431578.jpg

Tässä oli tuo marmorointi pointtina, sain Katrilta tässä neuvoa kun en ollut aikaisemmin kokeillu. Oli oikein kiva ja hikinen kokemus =) Harmittaa nuo jotkut kuivat kohdat mitä oli valkoisessa marsipaanissa. Tämänkin kakun kanssa tuli kiire, ruusutkin tein siis TOSI nopeasti =)

Bebet:
1431570.jpg

Eipä nuo suklaakoristukset tuohon kuulu oikeasti, mutta musta ne on TOSI nättejä :)

Leivoksia:

1431574.jpg

Näiden nimeä en nyt muista, mutta oli TOSI helppo tehdä, päällä koristeena on pähkinärouhetta, persikka/kirsikka ja tomusokeria.

Maanantai 7.4.08

Maanantaina oli sitten jälleen koulua, sain sitten ottaa kahvia ja energia juomaa oikein olan takaa, olin meinaan valvonnu klo:2.00 asti yöllä, uni ei tullut millään joten tein sitten kreemiruusuja =)

Tällaisia tehtiin.

Vadelmaunelma leivos(tai jotain sinne suuntaan)

1445822.jpg 

1445826.jpg

Hedelmäkakku veljelle

Sitten tein veljelle hedelmäkakun töihin (taas.....)nämä oli jämäaineksista.1446544.jpg