Nyt oli pakko kokeilla kotiversiota tuosta mokkakakusta, herkkusuu pyysi koulussa tekemää samaista kakun ohjetta. Pohjaa en ollut tehnyt itse, sen oli joku muu oppilas tehnyt. Niinpä hain netistä Sacher kakkupohjan ohjeen ja tämä ohje tuli monessa paikassa.

Pohja:

3 dl sokeria
150 g voita
150 g taloussuklaata
ripaus suolaa
4 keltuaista
2 tl vaniljasokeria
1,5 tl leivinjauhetta
2 rkl perunajauhoja
1,75 dl karkeita vehnäjauhoja
4 rkl maitoa
4 valkuaista

Tee näin:
Vaahdota voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon keltuaiset ja hieman suolaa. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Sekoita pieninä annoksina sulaneeseen suklaaseen pari lusikallista vaahtoa ja maito. Tämän jälkeen suklaan voi lisätä voi-sokerivaahtoon, ilman että se muuttu rakeiseksi.

Siivilöi jauhot ja leivinjauhe taikinaan. Vaahdota valkuaiset erikseen ja käännä ne varovasti taikinaan. Kaada taikina voideltuun ja leivitettyyn pyöreään vuokaan. Paista 175 asteessa n. 60 minuuttia.
Anna kakun jähtyä ennenkuin kumoat sen vuoasta.

Täyte:
Väliin laitan hilloa ja Blå Band uutta Cappucinomoussea, oli muuten TOSI hyvän makuista ;)

Mokkavoikreemillä koristelen ja valkosuklaa koristuksilla myös.

1614661.jpg


 
Koristukset oli liian nopeasti tehty, en ole ihan 100% tyytyväinen.

1575621.jpg

Tämä oli muuten tosi hyvää jos pitää kahvista (itse kahvinarkkis) =)

1614665.jpg

Uusia kuvia kakusta, nyt jopa muistin päivitellä =)

1614667.jpg

Sahcer pohjaa en voinut tässä kakussa käyttää kun oli liian lämmin, se odottaa pakkasessa.
Pohjana on tissikakusta jäämiä ylimääräsiä pohjia.