Tämä ohje on otetty Chocomumilta, olen jo jonkin aikaa katsellut tätä ohjetta ja nyt kun sain uuden reunavuuan niin oli pakko heti testatat =)

Suluissa olevat aineet on omia lisäyksiä. Tämä ohje on erityisesti serkulleni lappiin (terkut) olen ottanu vaihe vaiheelta kuvia.

Mango-vanilija juustokakku

200g digestivekeksejä (laitoin euroshopperin halppis keksejä (piparin makusta))

75g voita tai margariinia

 

Täyte:

5 liivatelehteä

200g maustamatonta tuorejuustoa (itse laitoin vanilijan makuista)

2 rkl kiehuvaa vettä

1-1 1/2dl sokeria

3 tl vaniljasokeria

2 1/2 rkl sitruunamehua

2-3 dl kuohukermaa (2,5dl)

2pss Blå band mango-passion mousse (oma lisäys)

kuorrute:

2dl mangososetta (esim piltti tms (itselläni oli vain 1prk, ei riittänyt kunnolla) )

2 liivatetta

1 rkl vettä

1 rkl sitruunamehua (oma lisäys)

Murenna keksit muruiksi ja nypi rasva joukkoon. Sekoita tasaiseksi massaksi. Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja taputtele keksimuruseos tasaisesti pohjalle

Liota liivatteita kylmässä vedessä n 5 minuuttia. Sekoita sokerit ja sitruunamehu tuorejuustoon. Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi. Sekoita blå bandin mango-passion ohjeiden mukaisesti mousseksi. Sulata liivate kiehuvaan vesitilkkaan. Lisää liivate ohkaisena nauhana tuorejuuston joukkoon, koko ajan sekoittaen. Lisää kermavaahto ja mousse mukaan varovasti käännellen tasaiseksi seokseksi. Kaada täyte nopeasti pohjan päälle. Tasoita pintaa tarvittaessa. Nosta jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.

Laita liivate kylmään veteen 5 minuutiksi. kuumenna 2 rkl vettä kiehuvaksi. Sulata liivatteet veteen ja lisää mangosose, sekoita tasaiseksi. Kaada kakun päälle ja nosta kylmään hyytymään puoleksi tunniksi.

Pyöräytä varovasti veitsellä kakun ympäri että reuna irtoaa ja irrota vuoka.

Kuvat teko järkestys:

liivatteet likomaan

1.

murenna keksit ja taputtele pohjaksi tasaisestu

2.

sekoita mousse ja tuorejuusto (sitruuna/sokerit)

3.

purista ylimääräiset nesteet ja kiehauta 2rkl veden kanssa

4.

vatkaa kunnolla tuorejuustosekoitus ja kaada liivateneste nauhana joukkoon.

5.

sekoita tasaiseksi (ei liivatepaakkuja)

vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi

Sekoita tuorejuusto, kerma ja mousse keskenään

6.

kaada massa nopeasti vuokaan ja tasoita, laita hyytymään kylmään tai pakkaseen (itse laitoin pakkaseen, piti saada nopeasti hyytymään jotta saan päällisen laitettua)

7.

Laita 2 liivatetta likoamaan (5min), purista ylimääräinen neste pois

8.

Kiehauta vesi, sitruunamehu ja liivate

9.

10.

Lisää liivate mangososeeseen vatkaa nopeasti ja liivatte nauhana joukkoon.

kaada seos hyytyneeseen kakun päälle ja laita uudestaan kylmään.

11.