Tämä on siis ollu ihan mielettömän monessa blogissa, joten oli pakko kokeilla itsekkin. Tämä oli tosi hyvää, ei siis turhaan kehuttu, mutta myös ihan älyttömän makeeta.

1950746.jpg

Tässä ohje tälle herkulle.

Banoffee-torttu

Pohja:

400 g eurosopperin halppis keksiä (joillakin oli suklaa digestive keksiä, mutta itseltäni löytyi tuota halvempaa mallia)

150 g voita

Täyte:

397 g kondensoitua maitoa

3-4 banaania

2,5 dl Flora vispiä

2 tl vaniljasokeria

kaakaojauhetta

Murustele keksi ja sekoita sulan voin kanssa hyvin keskenään.

Pingota n.20cm:n irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja taputtele keksivoi-seos vuoan pohjalle ja hieman reunoille, nosta jääkaappiin jähmettymään siksi aikaa kun valmistat toffeen kondensoidusta maidosta.

Irroita etiketit maitopurkista ja keitä miedossalämmössä 3h (uskomatonta mutta totta). Tämän aikana maidon pitäisi muuttua toffeeksi, purkki kannattaa olla kokonaan veden peitossa ettei räjähdä (tai niin chocomum varoittaa) =)

3h päästä avaa purkki ja kaada keksipohjan päälle ja levitä toffee, itselläni tuo toffee oli aika löysä jostain syystä joten se levitty loistavasti itsellään. Nosta alustava kakku jääkaappiin tai pakkaseen jäähtymään.

Vaahdota kerma ja mausta vanilijasokerilla.

Pilko banaanit ja levitä toffeen päälle ja peitä torttu kermavaahdolla ja pilko jälleen banaania  kerman päälle. Sihvilöi kaakaota tortun päälle ja Wuala!

Ohje on Chocomumin sivuilta.

 

On pieniä ongelmia taas tämän blogin kanssa ja netti ei suostu yhteistyöhön, siksi teksti tuonnäköinen. =)