Tämän ohjeen olen saanut Sly:tani viime keväänä. Nyt on ollu sellainen hetki että teki mieli jotain hyvää mutta kirpeetä. Sain myös sellaisen valmiin sitruunatäytteen joka keitettiin vedessä joten tämän kanssa ei mennyt kauaa.
Tähän vain vettä ja tätä jauhetta niin se on siinä.
Tässä ohje jonka sain Sly:tani
Pohja:
2,5dl Vehnäjauhoja
1 rkl sokeria
100g margariinia
1 keltuainen
2 rkl kylmää vettä
Sitruunakiisseli:
1.5 dl Vettä
1,5dl Sokeria
3 rkl vehnäjauhoja
3 keltuaista
1 sitruunamehu 2 tl sitruunan kuorta raastettuna
Marenki.
4 valkuaista
1 dl sokeria
Tee näin:
1. nypi jauhot, sokeri ja rasva sekaisin.
2. lisää keltuainen, lisää nopeasti kylmä vesi ja sekoita taikina sekaisin.
3. painele taikina vuokaan ja reunoille, kypsennä pohjaa 200´c 10 min.
4. mittaa kiisseliä varten kaikki aineet kattilaan ja keitä, kunnes sakenee. Sekoita koko ajan. Kaada jäähtynyt kiisseli piirakkapohjalle.
5. vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi, pursota marenkivaahto kiisselinpäälle, tai levitä lusikan avulla.
6. paista 175´c kunnes marenki on saanut hieman väriä, tässä vaiheessä kannattaa vahtia uuninluukun vieressä, marenki saa todella nopeasti väriä.
Suklaa koristus ei oikein onnistunu =() oli liikaa teräviä kohtia.