Nyt on taas alkanut koulu käymään oikein kunnolla, teorioita on tullut paljon lisää, mutta myös uusia aiheita leivonta puolella. Viime viikolla meillä oli aiheena allergia...tehtiin paljon esim. munattomia, vehnäjauhottomia, maidottomia, soijattomia yms... tuotteita. Oli kyllä mielenkiintoista hakea ohjeita kirjoista ja netistä, mitä mahtaa olla tiedossa.

Itse oli tarkoitus tehdä munaton, maidoton ja gluteeniton suklaakakku jossa täytteenä mustaherukkaa ja sitten toinen tuote olisi ollut mustikkapiirakka. Ainoastaan mitä sitten kerkesin tekemään oli gluteeniton daim-jäädyke...voin sanoa että täyte oli ihan TAIVAALLISTA. Itse tekelettä en kerinnyt maistaa, kun tuotteen piti olla pakkasessa ja seuraavana päivänä kun sitä olisi saanut maistella, olinkin sitten rakennusmessuilla. =(

Tässä kuitenkin kuva daim-jäädykkeestä..ohjetta laittelen myöhemmin.

Noniin itse asiaan.

Toirstaina meillä kävi Turun Sanomista haastattelia ja kuvaaja. Aiheenä heillä oli Ystävän Päivä. Heillä oli myös toiveenä että tekisimme kakun tähän ystävän päivä aiheeseen sopiva. Noh, heillä oli myös ehdot mitä kakussa pitää olla... Paljon röyhelöitä, ruusuja ja sydämmiä...suklaata ja suklaa...

No ei siinä sitten mitään, itse olin tuona suunnittelu vaiheessa töissä, joten oletin sitten että parini tekee opettajan kanssa koko kakun alusta alkaen yksin.

Kaveri suunnitteli kakun koristuksen ja maun, mutta kun itse asiaan päästiin niin aikataulu alkoi pettää. Mauina oli Passion-suklaa. Opettaja oli kovassa tohinassa sitten ullan unelmasta tilannut sydämmen muotoisen kakkurenkaan ja muita sydämmen muotoisia vuokia.

Kaverini teki suklaamousse sydämme kakun keskelle ja minua pyydettiin tekemään tuo passion mousse sitten sydämmen ympärille.. Kakun kanssa alkoi tulla tosi kiire joten minua sitten pyydettiin avuksi tähän juttuun. kuitenkin kyseessä oli hyydytettävät mousset joten niiden piti ehtiä hyytyä kunnolla.

no eipä siinä mitään kakku tuli ajallaan valmiiksi ja Turun Sanomista tuli kuvaaja ja haastattelia, siinä meiltä kyseltiin kaikennäköistä mielipidettä ja mistä tämä kondiittorin idea on tullu...

No mutta tässä tämä kakun kuva sitten kun saimme sen valmiiksi.

kuva vähän huono ja tuo sydämmen kärki jäi harmittaa kun se on tuonnäköinen, hoksattiin vasta jälkeen miten sen olisi saanut nätisti tehtyä. Noh oppimaan me ollaan tultukkin. tässä kuvassa ei näy kun nuo röyhelön kärjet on spreijattu munaisella myöskin.

Lopuilla mousseilla saimmekin tehtyä kolme hyydykettä, tässä yksi meille oppilaille maistiaiseksi kun turun sanomien väki vei tuon "pää" kakun mukanaan.

Tähän kakkuun vaan törkättiin nuo ylimääräiset suklaat, kun koulukin alkoi jo loppua niin oli kiire =)