Viime viikolla tuli telkkarista Nigela express jouluaiheisia ruokia ja lahjaideoita. Tähän Suklaa-pistaasi fudgeen ihastuin totaalisesti, mikä sen ihanempaa kun suklaa ja pistaasipähkinä...nam!

Näitä tulikin sitten n.64kpl ja oli tosi helppo ja nopeatekoista. Tässä ohje.

 

  • 350 g tummaa suklaata (vähintään 70%)
  • 1 prk/397 g (makeaa) tiivistemaitoa
  • 20 g voita
  • 150 g pistaaseja (kuorineen siis reilummin)
  • (ripaus suolaa) (itse en laittanut kun pistaasissa oli suolaa tarpeeksi)

 

Paloittele suklaa. Kuori pistaasipähkinät ja murskaa ja pakastepussissa kaulimella mäiskien, jätä joukkoon isompiakin paloja. Laita suklaa, tiivistemaito ja voi paksupohjaiseen tai haudekattilaan. Jos pistaasisi eivät ole suolattuja, voit heivata myös ripauksen sitä seokseen. Lämmitä seosta miedolla lämmöllä ja sekoittele, kunnes se on tasaista ja suklaa on täysin sulanut.

Sekoita joukkoon pähkinät ja kaada seos 23 cm suorakaiteen malliseen laakeaan astiaan.  Anna jäähtyä ja siirrä sitten jääkaappiin jähmettymään. Leikkaa fudge n. 3×2 cm paloiksi ja säilytä pakkasessa, josta ne ovat suoraan valmiita syötäviksi. Erityisen hyvin kuutiot sopivat kahvin kanssa.

 

 

 

Tämä on myös ova lahjaidea vaikka jouluksi.