Alkoi yksi päivä tekee mieli hirveesti muffineita ja kuorrutettuja sellasia, oli kai se pakko alkaa tekemään, ohjeen löysin ullan toisesta kirjasta valkosuklaa- mustikka muffinit, ainoa minkä muutoksen tein oli että vähensin sokeria, koska tiesin että haluun kuorrutusta päälle.

Voi sanoa että maku oli tosi hyvää. Siskokin jopa piti näistä muffineista kun toin töihin .

Tässä lähemmin yhdestä muffinista

Kuottutuksena on Perfect cupcake icing, löysin sen Youtubesta. Suomenkieliset ohjeet laitan huomenna kun jäi se ohje kotia.

Edit 21.1.10

Tässä tämä kuorrutteen ohje suomeksi että engalnniksi ja latan myös videon jos haluaa itse myös katsoa ohjeet.

1dl vettä

300g hienoa sokeria

5 isoa kananmunan valkuaista

500g suolatonta voita

hyppysellinen suolaa

pari tippaa vanilijauutetta (tai jotain muuta makuainetta ( itse laitoin sitruunaa) )

Pastaväriä

Lämpömittari

Kulho ja laita kylmää vettä johon mahtuu kattilan pohja.

Toteutus:

Ensin tehdään italialainen kuumamarenki:

Kuumenna vesi ja 250g sokeri siirapiksi kovassa lämmössä 121 asteiseksi, jos lämpö on alhainen saattaa siirappi keltaistua helposti. Kun siirapin lämpö on noussut 121 asteeseen, ota kattila ja kasta kattilanpohja kylmään veteen jotta siirappi ei kuumene enempää. Pyyhi pohja pyyhkeellä ettei vettä pääse tippumaan marenkiin. 

Vaahdota valkuaiset, lisää hyppysellisen suolaa ja 50g sokeria silottele pikkuhiljaa joukkoon.

 Kaada siirappi vaahdotettuun marenkiin, pyritä monitoimikonetta täysillä n.5-7 min jotta marenki jäähtyy. Mikäli marenki on kuuma ja laitat rasvan joukkoon, rasva juoksentuu ja kreemi on silloin epäonnistunut.

Lisää makuaromi joukkoon (varo ettei marenki värjäänny).

Lisää voi ja pyöritä uudestaan, rappaa reunat ja pohja välillä ettei jää voiklönttejä. 

Värjää kreemi lopuksi haluamallasi värillä. Pursota kukkasia Wilton 123 ruusutyllalla (itselläni on ruusutylla 124).

ENGLANNIN KIELINEN OHJE ja VIDEO tästä kuvasta: