Tämä ohje oli uusimmassa Maku lehdessä ja oli näin pääsiäisen kunniaksi pakko kokeilla.
n.50kpl
gluteeniton
Pohja:
1dl pistaasia kuorittuna
1dl mantelijauhetta
1dl perunajauhoja
6 valkuaista
3dl tomusokeria
Täyte:
8 liivatelehteä
5dl vaahtoutuvaa kermaa tai rasvavalmistetta
2prk vanilijatuorejuustoa
400g valkosuklaata
2rkl sitruunamehua
kiille:
6 liivatetta
4prk mangososetta (esim. semperin)
4 passionhedelmää
2dl täysmehua (mukana passionhedelmää) tai vettä
2rkl sitruunamehua
Tee näin:
Jauhaa pistaasit esim.tehosekottimella hienoksi. Tarvitset valmista jauhetta 1dl. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa valkuaiset kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon tomusokeri vatkauksen aikana. Kääntele kuiva-aineseos hellästi valkuaisvaahtoon.
Levitä taikina leivinpaperoituun suorakaiteen muotoiseen suorareunaiseen uunivuokaan, (n.24x36cm korkeus vähintään 6cm). Paista 175-asteessa n.15min. Kuohkea pohja laskee jäähtyessään.
Liota täytettä varten liivatteet runsaassa vedessä n.10min. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata valkosuklaa joko vesihauteessa tai mikrossa. Sekoita haaleaksi jäähtynyt suklaa tuorejuustoon. Kääntele joukkoon kermavaahto. Kuumenna sitruunamehu ja lisää liivatteet. Sekoita liivateseos ohuena nauhana täytteeseen. Kaada täyte jäähtyneen pohjan päälle, peitä vuoka kelmulla ja nosta viileään hyytymään (n.4h).
Liota kylmässävedessä liivatteet kiillettä varten. Yhdistä mangoseos, passionhedelmien sisus ja täysmehu. Kuumenna sitruunamehu ja lisää liotetut liivatteet, anna sulata ja lisää lopuksi nauhana mango-passion seokseen.
Levitä kiille kakun pinnalle ja nosta vuoka takaisin kylmään vähintään 2 tunniksi. Leikkaa kakku 4x4cm kokoisiksi ennen tarjoilua.
Passionhedelmä on parhaimmillaan kun se on erittäin ryppyinen =)
NÄIDEN LEIVOKSIEN MYÖTÄ HALUAN TOIVOTTAA KAIKILLE
AURINKOISTA PÄÄSIÄISTÄ!
Muista osallistua Arvontaan!