Eilen oli niin kurja ilma, meillä sato räntää ja tuuli ihan hirveesti joten ajattelin leipoa jotain. Jo pitkään olen halunnut munkkeja tehdä ja eilen kun tutustuin Confetin uusille nettisivuille huomasin kuvan donitseista. Oli sitten itsekkin pakko kokeilla että jos vappuna sitten sellaisia tekisi, nämä mitäkä nyt tein niin ei sinne asti kyllä kestä.

Ohjeen otin Sunnuntain Munkkirasvan kyljestä, mutta ajattelin myös kokeilla myöhemmin Confentin sivuilla olevaa ohjetta. Kuorrutukset näihin tein Kinuski, Suklaa ja Mansikka.

lähikuva

Mansikkakuorrute:

2dl mansikanmakuista tomusokeria

1rkl vettä

Sekoita sileäksi tahnaksi. Lisää tarvittaessa vettä.

Kinuski:

1 dl kuohukermaa

1dl fariinisokeria

1rkl voita

Sekoita kerma ja sokeri kattilassa. Keitä hiljallee n.10min , kunnes seos paksuuntuu. Kuorrute on valmis, kun pisara jähmettyy kylmään veteen tipautettuna.

SuklaaGanache

150g kermaa

300g suklaata

Kuumenna kerma ja suklaa mikron kestävässä kulhossa n.1min verran täydellä teholla, sekoita välillä ettei suklaa pala pohjaan.

suklaatakuorutetta jää yli joten varaudu ylijäämään.

  

Tämännäköiseksi tein ennen paistoa (idea Confentin sivuilta)