Eilen oli niin kurja ilma, meillä sato räntää ja tuuli ihan hirveesti joten ajattelin leipoa jotain. Jo pitkään olen halunnut munkkeja tehdä ja eilen kun tutustuin Confetin uusille nettisivuille huomasin kuvan donitseista. Oli sitten itsekkin pakko kokeilla että jos vappuna sitten sellaisia tekisi, nämä mitäkä nyt tein niin ei sinne asti kyllä kestä.
Ohjeen otin Sunnuntain Munkkirasvan kyljestä, mutta ajattelin myös kokeilla myöhemmin Confentin sivuilla olevaa ohjetta. Kuorrutukset näihin tein Kinuski, Suklaa ja Mansikka.
lähikuva
Mansikkakuorrute:
2dl mansikanmakuista tomusokeria
1rkl vettä
Sekoita sileäksi tahnaksi. Lisää tarvittaessa vettä.
Kinuski:
1 dl kuohukermaa
1dl fariinisokeria
1rkl voita
Sekoita kerma ja sokeri kattilassa. Keitä hiljallee n.10min , kunnes seos paksuuntuu. Kuorrute on valmis, kun pisara jähmettyy kylmään veteen tipautettuna.
SuklaaGanache
150g kermaa
300g suklaata
Kuumenna kerma ja suklaa mikron kestävässä kulhossa n.1min verran täydellä teholla, sekoita välillä ettei suklaa pala pohjaan.
suklaatakuorutetta jää yli joten varaudu ylijäämään.
Tämännäköiseksi tein ennen paistoa (idea Confentin sivuilta)