Pohja:
2dl kädenlämpöistä vettä (+42c)
25g tuorehiivaa
2rkl oliiviöljyä
½ tl suolaa
4½ dl vehnäjauhoja
lämmitä vesi kädenlämpöiseksi, murenna hiiva joukkoon (voit käyttää vispillää että se liukenee), lisää öljy, suola ja jauhot, sekoita tasaiseksi. Anna taikina kohota kaksin kertaiseksi n.30min lämpimässä vedottomassa paikassa.
Täyte:
Öliiviöljyä
2 kynttä hienonnettua valkosipulia (leikkaa ennemmin puukolla jotta maku säilyy)
½ punasipuli
n. 300g jauhelihaa
purkki pirkka tomattimurskaa
ketsuppia
lihaliemikuutio
paprikajauhe
mustapippuria
aromisuolaa
Ananasviipaleita
juustoraaste
tuore basillika
Kuullota öljy, valkosipulit ja punasipulit kattilassa. Lisää jauheliha ja ruskista. Lopuksi tomattimurska, ketsuppi ja mausteet.
Kuumenna uuni ensin 300c, niin kuumalle kun uuni vaan menee, laita tyhjä uunipelti uuniin ja anna olla niin kauan kun pizza on valmis. Alenna lämpö sitten 250c.
Levitä pizzapohja käsin, mikäli pohja tuntuu löysälle, lisää pikkasen jauhoja pohjan päälle ja levitä taikinaa. Anna reunojen jäädä pikkasen paksuksi, levitä jauelihamössö pohjan päälle, ananaspalat ja juustoraaste. Mausta vaikka oreganolla.
Ota kuuma pelti uunista ja hivuta varovaisesti pohja pellille jotta saadaan pohjarapeaksi (ei siis tarvii pizzakiveä), paista 250c, 15min.
Kun pizza on valmis levitä reunoille sulavoita/hienonnettua valkosipulia (ihan törkeen hyvää)