Tämän ohjeen näin ensimmäisen kerran Liv kanavalla lauantaisin tuleva Leila leipoo. Yhdessä jaksossa hän teki italialaisia herkkuja ja tämä oli yksi niistä. Siskoni löysi Ruusulaakson ruokala blogin jossa on tämä kyseinen ohje. Itse löysin ohjeen uusimmasta Leivotaan lehdestä.

Tässä ohje:

15 g tuorehiivaa tai puoli pussia kuivahiivaa
3 dl vettä, kädenlämpöisenä tuorehiivalle ja 42-asteisena kuivahiivalle
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl leipäsiirappia
1 rkl sormisuolaa
2,5 dl durumjauhoja
4-5 dl vehnäjauhoja

Täyte:
200g mozzarellaa
150-200g parmankinkkua
4 kpl kirsikkatomaattia
muutama basillikan lehti

1. Liuota murennettu hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää joukkoon öljy, hunaja ja sormisuola.
2. Lisää jauhot taikinaa vähitellen ja sekoita monitoimikoneella kimmoisaksi n.10-15min ajan, niin että taikina ei tartu enään kulhoon. Anna kohota 30min liinan alla.
3. Muotoile taikina n. sentin paksuinen suorakulmio.



4. Ripottele mozzarella taikinalevyn päälle, kuin parmankinkku, kirsikkatomatti ja basillika.
5. Rullaa levy rullaksi ja taivuta kranssiksi. Nosta kranssi leivinpaperin päälle uunipellille ja kohota vielä 30min. Laita uuni lämpenemään 250´c
6. Nosta leipä uunin keskitasolle ja alenna uunin lämpö 200´c paista leipä 20-25min ja anna jäähtyä lopuksi ritilällä.



Vinkki!
itse laitoin alimmaiseksi toisen uunipellin johon lisäsin vettä jotta uuniin tulee höyryä, se antaa kivan rapsakkaan pinnan leivälle.